Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Houbová omáčka
(Bag)
recept číslo: 3277
houboom.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

čerstvé houby (popř. sušené)
1 cibule
250 ml smetany na šlehání
500 ml mléka
3-4 lžíce hladké mouky
sůl
mletý pepř
kmín
 

Postup

Cibuli oloupeme, pokrájíme na kostičky a osmahneme na oleji. Přidáme očištěné a pokrájené houby, kmín a sůl a dusíme asi 15 minut. Poté přidáme mouku a necháme zasmahnout. Zalijeme smetanou a mlékem, ve kterém jsme rozmíchali hladkou mouku. Promícháme a necháme ještě asi 15 minut povařit. Na závěr dochutíme solí, mletým pepřem a citrónovou šťávou. Pokud se nám zdá omáčka hustá, můžeme ji zředit mlékem.

Jako příloha jsou vhodné houskové knedlíky, případně i vařené brambory.


Názory čtenárů

Když mám čerstvou zelenou petrželku tak ji posekám a nakonec dám do omačky,misto citr.štavy může být ocet.
lenka dne 10.9.2013 16:03:48
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".