Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Pečená vepřová panenka se zeleninou
(cas)
recept číslo: 3275
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

2 ks vepřové panenky
500 g paprik (různé barvy)
1 cuketa
svazek čerstvé tymiánu
6 stroužků česneku
olivový olej
mletý pepř
sůl
 

Postup

Vepřové panenky očistíme, odblaníme, opláchneme vodou a osušíme. Oloupané stroužky česneku prolisujeme do mísy, přidáme asi 5 lžic olivového oleje a několik hrubě posekaných větviček tymiánu. Dobře promícháme a do této směsi vložíme připravené maso. Necháme odležet asi 2 hodiny při pokojové teplotě.

Zatíme se věnujeme přípravě zeleniny. Papriky zbavíme stopek a semínek, opláchneme je a pokrájíme na hrubo. Omytou cuketu pokrájíme na silnější kolečka. Zeleninu pokapeme také olivovým olejem, osolíme, opepříme a vložíme na dno pekáčku. Na to položíme připravené maso a přelijeme ho zbylou marinádou. Také ho lehce osolíme. Přidáme zbylé větvičky tymiánu a vše vložíme do trouby vyhřáté asi na 180 st. C. Pečeme zhruba půl hodiny. Během pečení panenky otočíme a zeleninu velmi lehce promícháme.

Po upečení vyjmeme snítky tymiánu a maso nakrájíme před podáváním na silnější plátky. Servírujeme ho s pečenou zeleninou. Vhodnou přílohou je čerstvá bageta.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".