Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Provensálské kuře
(kal)
recept číslo: 327
provkur.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kuře
3 stroužky česneku
sůl
pepř
5 rajčat
100 ml bílého vína
1 lžička bazalky
1 sklenička černých oliv
100 ml vývaru z bujonové kostky
paprika a petrželka na ozdobení

 

Postup

Kuře dobře opláchneme a rozdělíme na porce. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí a trochou pepře. Touto směsí česneku, soli a koření porce kuře potřeme a necháme v chladu krátce odležet. Potom si rozpálíme na pánvi olej a porce kuřete po obou stranách opečeme. Dáme je do pekáčku, podlijeme vínem a vývarem, přidáme vypeckované olivy a můžeme přidat i stroužek česneku, nakrájený na jemné plátky. Pekáč přikryjeme a dusíme v troubě asi půl hodiny. Ke konci dušení přidáme spařená a sloupnutá rajčata, maso posypeme bazalkou a podle potřeby ještě trochu podlijeme. Dodusíme doměkka, ke konci necháme bez přikrytí, aby kuře získalo krásnou zlatou barvu. Ozdobíme paprikou nakrájenou na proužky a zelenou petrželkou. Podáváme s opékanými brambory.
?

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".