Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Jahodová roláda
(Bag)
recept číslo: 3262
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

6 vajec
6 lžic polohrubé mouky
6 lžic cukru
1 prášek do pečiva
pár kapek citrónové šťávy

Náplň:
500 g měkkého tvarohu
100 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový cukr
100 g moučkového cukru
jahody

 

Postup

Celá vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme citrónovou šťávu a mouku promíchanou s práškem do pečiva, dobře promícháme. Těsto nalijeme na hluboký plech, který jsme vyložili papírem na pečení. Pečeme při teplotě asi 180 st. C po dobu 10 až 15 minut.
Mezitím si připravíme náplň. Tvaroh rozmícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, přidáme smetanu a řádne promícháme.Upečenou roládu dáme i s papírem na vlkhou utěrku, zavineme do tvaru rolády a necháme vychladnout. Poté stáhneme z rolády opatrně papír, potřeme ji tvarohovou náplní a poklademe jahodami (větší nakrájíme) a pevně zavineme. Dáme ji vychladit. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.

Názory čtenárů

Do těsta patří ještě 6 lžic moučkoveho cukru.
Lenka dne 29.7.2013 09:16:35
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".