Začínáme přípravou omáčky. Jahody pocukrujeme a necháme chvíli stát, pustí šťávu. Pak je přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni asi 8 minut. Na závěr přilijeme k jahodám škrob rozmíchaný v troše vody. Odstavíme.
Na těsto na noky utřeme žloutky se změklým máslem, vmícháme tvaroh, mléko, krupičku a špetku soli. Úplně na závěr lehce přimícháme sníh z dotuha ušlehaných bílků. Lžící z této hmoty vykrajujeme nočky a vkládáme je do osolené vařící vody. Asi po dvou minutách nočky otočíme a ještě chvíli povaříme. Vyjmeme je děrovanou naběračkou a necháme odkapat.
Podáváme tak, že do talíře nejdříve nalijeme omáčku, potom doprostřed navršíme několik noků a posypeme moučkovým cukrem. Ocení děti i to dospělí, kteří mají rádi sladké.