Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Jahodový věnec
(Bag)
recept číslo: 3246
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Odpalované těsto:
200 g hladké mouky
4 vejce
80 g másla
špetka soli
šťáva z 1/2 citronu
250 ml vody

Náplň:
500 ml smetany ke šlehání
moučkový cukr dle chuti
1 ztužovač

500 g jahod
 

Postup

Do hrnce dáme vodu, máslo, citrónovou šťávu, sůl a přivedeme k varu. Vsypeme mouku a mícháme tak dlouho, až se těsto nelepí na stěny nádoby ani na vařečku. Odstavíme a necháme zchladnout. Postupně vmícháme jedno vejce po druhém.

Takto připravené těsto dáme do sáčku s řezanou trubičkou a na plech vyložený papírem na pečení stříkáme do tvaru věnce větrníky. Měl by být mezi nimi odstup, protože při pečení nabydou. Z uvedeného množství je asi 9 kusů.

Plech vložíme do trouby rozehřáté asi na 200 st. C a pečeme asi 20 minut. Nesmíme otvírat, jinak těsto nevyběhne. Upečené věnce necháme vychladnout a potom je ostrým nožem rozkrojíme vodorovně.

Vychlazenou smetanu vyšleháme se ztužovačem a cukrem. Na spodní díl věnce nastříkáme šlehačku cukrářským sáčkem a poklademe nakrájenými jahodami. Přiklopíme horním dílem a ten ozdobíme zbylou smetanou do tvaru pusinky a nahoru ozdobíme opět jahodou.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".