Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Králičí hřbet na víně
(cas)
recept číslo: 3241
kralvin.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

2 králičí hřbety
300 ml červeného vína
80 g mrkve
50 g celeru
50 g petržele
1 menší cibule
200 ml vývaru
80 ml oleje
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce medu
1 lžíce rajského protlaku
1 lžíce celého pepře
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
kousek celé skořice
1/2 lžičky strouhané citrónové kůry
sůl
 

Postup

Králičí hřbety opláchneme, osušíme a odstraníme z nich malé šlachy. Necháme je v celku a naložíme je nejlépe přes noc do vína smíchaného s kořením a citrónovou kůrou.

Očistíme si zeleninu a nakrájíme ji na plátky. Na oleji ji orestujeme do zlatova. Přidáme protlak a dále ještě chvíli restujeme. Pak přilijeme asi polovinu marinády z masa a povaříme. Tento základ nalijeme do pekáčku, kam jsme přemístili králičí hřbety. Pekáč přikryjeme a maso dáme do trouby rozehřáté asi na 160 st. C na dobu asi 45 minut. Pak hřbety vyjmeme a uchováme je v teple.

Výpek přelijeme do kastrolku a zvolna vaříme, až se oddělí většina tuku. Pak ho zaprášíme moukou, orestujeme za stálého míchání, zalijeme zbylou marinádou a vývarem a povaříme. Vmícháme med, omáčku vaříme dalších 15 minut. Pak ji přecedíme a podle chuti přisolíme.

Králičí hřbety rozdělíme na porce a podáváme je s omáčkou. Jako příloha se hodí třeba noky z bramborového těsta.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".