Uvařené brambory jemně nastrouháme (protlačíme), přidáme vejce, lžíci oleje a mouku promíchanou s práškem do pečiva a solí. Vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na pomoučeném válu na plát ve velikosti kulaté koláčové formy. Formu vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou, těsto do ní opatrně přeneseme, přitiskneme k formě a okraje trochu nadzvedneme. Těsto potřeme lžící olivového oleje.
Vejce a sůl na náplň rozkvedláme a potřeme s tím okraje těsto. Na těsto rozprostřeme plátky slaniny a hrubě nasekanou cibuli. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C po dobu asi 15 minut. Potom povrch koláče zalijeme zbylými rozkvedlanými vejci, okořeníme, posypeme nasekanými čerstvými bylinkami a dopečeme ještě asi dalších 15 minut do zlatova.
Nejlepší je tento koláč ještě teplý.