Fazole namočíme přes noc do vody, potom přidáme bobkový list a uvaříme je do měkka. Nesolíme. Mezitím v tlakovém hrnci ovaříme uzené maso (bůček, krkovička), po chvíli vodu vylijeme, zalijeme maso čistou vodou, tlakový hrnec uzavřeme a uvaříme maso do měkka. Vařené fazole zalijeme vývarem z uzeného masa, zahustíme jíškou připravenou z rozehřátého sádla, pokrájené cibule a hladké mouky, do níž jsme ke konci smažení jíšky přidali papriku (část papriky může být i ostrá, pokud máte rádi ostřejší chuť polévky). Do polévky přidáme mléko a zakysanou smetanu a společně za občasného míchání vaříme asi půl hodiny. Dochutíme česnekem utřeným se solí, trochou octa. Ochutnáme a podle potřeby dosolíme, přisladíme. Vařené uzené maso nakrájíme na kostičky a vmícháme do polévky. Polévku podáváme s chlebem nebo pečivem. Je to velmi vydatná polévka a nahradí večeři. Chutná výborně na horách, když se vrátíte z túry a je velmi dobrá i znovu ohřívaná.
?