Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Jarní zeleninový salát s vejci
(cas)
recept číslo: 3219
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1/2 hlávkového salátu
2 mrkve
1/2 kedlubny
100 g sterilovaného hrášku
100 g sterilovaných chřestových hlaviček
2 rajčata
2 vejce natvrdo
1/2 salátové okurky

Zálivka:
2 lžíce majonézy
2 lžíce jogurtu
1 lžička octa
bílý pepř
sůl

 

Postup

Očištěnou mrkev nakrájíme na tenké hranolky, kedlubnu na kostičky. Obojí vložíme do horké osolené vody, povaříme 3 minuty, zcedíme a necháme zchladnout.
Opereme si hlávkový salát, necháme ho okapat a listy rozložíme na talíře. Rajčata pokrájíme na osminky, okurku na tenká kolečka. Připravenou zeleninu poklademe na salátové listy, přidáme čtvrtky vajec a přelijeme zálivkou.

Zálivku si připravíme rozmícháním uvedených surovin.

Poznámka: Složení tohoto salátu můžete samozřejmě obměňovat podle toho, jakou zeleninu máte právě k dispozici. Pro větší jedlíky můžete přidat pečivo.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".