Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Králík na rozmarýně a bílém víně
(kni)
recept číslo: 3212
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 porce králíka
2 lžíce olivového oleje
štáva z poloviny citrónu
250 ml zeleninového vývaru
100 ml suchého bílého vína
2 lžíce jemně posekané rozmarýny
1 lžička krystalového cukru
svazek jarní cibulky
mletý pepř
sůl
plátky citronu na ozdobení
 

Postup

Porce králičího masa omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme olej a maso na něm po všech stranách orestujeme. Podlijeme šťávou z citrónu, bílým vínem a vývarem, přidáme posekanou rozmarýnu. Zakryjeme pokličkou a dusíme při mírném příkonu tepla asi 30 minut. Poté přidáme cukr, pokrájenou cibulku a pokračujeme v dušení, až je maso měkké. Omáčku dochutíme čerstvě mletým pepřem.

Na talíři maso ozdobíme plátkem citronu, jako přílohu můžeme použít bramborovou kaši. Hodí se také kompot.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".