Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Krůtí polévka s vlašskými ořechy
(cas)
recept číslo: 3210
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

800 ml krůtího vývaru
300 ml vypečené šťávy z krůty
300 g vařeného krůtího masa
1 cibule
1 mrkev
1 brambor
60 g zelených fazolek
2 stonky řapíkatého celeru
2 lžíce hladké mouky
1/2 lžičky sušené šalvěje
sůl
čerstvě mletý pepř
zelená petrželka
150 ml smetany
60 g vlašských ořechů
 

Postup

Předpokladem pro tuto polévku je, že máme k dispozici krůtí šťávu z pečení krůtího masa a krůtí či drůbeží vývar. Stává se to hlavně tehdy, když zpracováváme celou nebo polovinu krůty - třeba během svátků. Tato polévka je také tak trochu sváteční...

Ve větším hrnci si rozpálíme trochu oleje a podusíme na něm jemně nakrájenou cibuli a pokrájený řapíkatý celer. Přidáme hladkou mouku, sušenou šalvěj a trochu pepře a asi dvě minuty mícháme. Potom přilijeme vývar a krůtí šťávu a za občasného míchání přivedeme do varu. Přidáme očistěnou a pokrájenou mrkev, brambor, pokrájené zelené fazolky, jakmile se znovu začne vařit, zmírníme teplotu a zvolna vaříme asi 15 minut. Nakonec do polévky přidáme pokrájené krůtí maso, vyloupané a na poloviny rozdělené vlašské ořechy a trochu pepře. Vaříme ještě dalších 10 minut. Na závěr vmícháme smetanu (není nutné, můžeme připravit i bez ní) a polévku posypeme nasekanou zelenou petrželkou.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".