Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Krůtí polévka s vlašskými ořechy
(cas)
recept číslo: 3210
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

800 ml krůtího vývaru
300 ml vypečené šťávy z krůty
300 g vařeného krůtího masa
1 cibule
1 mrkev
1 brambor
60 g zelených fazolek
2 stonky řapíkatého celeru
2 lžíce hladké mouky
1/2 lžičky sušené šalvěje
sůl
čerstvě mletý pepř
zelená petrželka
150 ml smetany
60 g vlašských ořechů
 

Postup

Předpokladem pro tuto polévku je, že máme k dispozici krůtí šťávu z pečení krůtího masa a krůtí či drůbeží vývar. Stává se to hlavně tehdy, když zpracováváme celou nebo polovinu krůty - třeba během svátků. Tato polévka je také tak trochu sváteční...

Ve větším hrnci si rozpálíme trochu oleje a podusíme na něm jemně nakrájenou cibuli a pokrájený řapíkatý celer. Přidáme hladkou mouku, sušenou šalvěj a trochu pepře a asi dvě minuty mícháme. Potom přilijeme vývar a krůtí šťávu a za občasného míchání přivedeme do varu. Přidáme očistěnou a pokrájenou mrkev, brambor, pokrájené zelené fazolky, jakmile se znovu začne vařit, zmírníme teplotu a zvolna vaříme asi 15 minut. Nakonec do polévky přidáme pokrájené krůtí maso, vyloupané a na poloviny rozdělené vlašské ořechy a trochu pepře. Vaříme ještě dalších 10 minut. Na závěr vmícháme smetanu (není nutné, můžeme připravit i bez ní) a polévku posypeme nasekanou zelenou petrželkou.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".