Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Ryba po Olympsku
(kal)
recept číslo: 321
olympry.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kg ryb
1 citron
sůl
Olej
2 cibule
2 stroužky česneku
sklenka bílého vína
olivy
rajčata
papriky
salátová okurka
pepř
petrželka

 

Postup

Můžeme použít tresku, mořskou štiku, kapra či pstruha. Ryby očistíme a nakrájíme je na porce, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Cibuli a česnek osloupeme a nakrájíme nadrobno. V pekáčku si rozpálíme olej, osmahneme na něm cibuli a česnek, vložíme ryby a opečeme je po obou stranách. Pak je podlijeme vínem a dusíme asi 15 minut. Mezitím si připravíme zeleninu - papriku nakrájíme na proužky, rajčata spaříme a oloupeme, okurky sloupneme a nakrájíme na kostky. U této zeleniny se neuvádí množství - použijte zeleniny podle chuti. Hotové rybí porce vyjmeme a dáme do tepla. Do výpeku dáme nakrájenou zeleninu a podusíme také asi 15 minut, aby se šťáva trochu odpařila. Ryby potom obložíme podušenou zeleninou, ozdobíme překrájenými olivami a dochutíme solí, pepřem a petrželkou. Podáváme s dílkem citronu. Jako přílohu můžeme použít brambory nebo chléb a nezapomeneme na bílé řecké víno.

Názory čtenárů

Ochutnal jsem a bylo to dobré.Já osobně radši bez citronu.
JK dne 18.8.2007
Jsem teprve zacinajici "kuchar" a tenhle recept je vazne vynikajici, nezabere moc casu a je docela jednoduchy. Moc jsme si pochutnali:-)
mirekklokan dne 19.7.2007
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".