Můžeme použít tresku, mořskou štiku, kapra či pstruha. Ryby očistíme a nakrájíme je na porce, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Cibuli a česnek osloupeme a nakrájíme nadrobno. V pekáčku si rozpálíme olej, osmahneme na něm cibuli a česnek, vložíme ryby a opečeme je po obou stranách. Pak je podlijeme vínem a dusíme asi 15 minut. Mezitím si připravíme zeleninu - papriku nakrájíme na proužky, rajčata spaříme a oloupeme, okurky sloupneme a nakrájíme na kostky. U této zeleniny se neuvádí množství - použijte zeleniny podle chuti. Hotové rybí porce vyjmeme a dáme do tepla. Do výpeku dáme nakrájenou zeleninu a podusíme také asi 15 minut, aby se šťáva trochu odpařila. Ryby potom obložíme podušenou zeleninou, ozdobíme překrájenými olivami a dochutíme solí, pepřem a petrželkou. Podáváme s dílkem citronu. Jako přílohu můžeme použít brambory nebo chléb a nezapomeneme na bílé řecké víno.