Maso uvaříme do měkka a necháme vychladnout. Potom ho nakrájíme na kostičky.
Z vajec oddělíme bílky a žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky dáme do větší misky, přidáme asi 150 až 200 ml zchladlého vývaru z masa, pokrájené pečivo, nasekané bylinky, mouku, sůl a koření, prolisovaný česnek a pokrájené uzené maso. Promícháme. Pokud se nám zdá řídké, přidáme trochu strouhanky, v opačném případě trochu vývaru. Nakonec vmícháme ušlehané bílky. Směs urovnáme do tukem vytřeného pekáčku a pečeme v rozehřáté troubě asi 40 minut.
Po upečení necháme zchladnout, krájíme na plátky a podáváme s čerstvou zeleninou.
Poznámka: Může se přidat i čerstvý nasekaný špenát.