Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Nádivka s uzeným
(Bag)
recept číslo: 3209
velnadi.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

5 vajec
500 g uzeného masa
500 g pečiva (toustový chléb, veka)
3 lžíce hladké mouky
2 stroužky česneku
sůl
mletý pepř
muškátový květ
zelená petrželka
pažitka
máslo
 

Postup

Maso uvaříme do měkka a necháme vychladnout. Potom ho nakrájíme na kostičky.
Z vajec oddělíme bílky a žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky dáme do větší misky, přidáme asi 150 až 200 ml zchladlého vývaru z masa, pokrájené pečivo, nasekané bylinky, mouku, sůl a koření, prolisovaný česnek a pokrájené uzené maso. Promícháme. Pokud se nám zdá řídké, přidáme trochu strouhanky, v opačném případě trochu vývaru. Nakonec vmícháme ušlehané bílky. Směs urovnáme do tukem vytřeného pekáčku a pečeme v rozehřáté troubě asi 40 minut.

Po upečení necháme zchladnout, krájíme na plátky a podáváme s čerstvou zeleninou.

Poznámka: Může se přidat i čerstvý nasekaný špenát.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".