Nejdříve si připravíme vývar, očistíme a pokrájíme žampiony a cibuli. Polovinu pomerančů oloupeme, z druhé poloviny vymačkáme šťávu. Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky. Maso opečeme na pánvi na troše oleje po obou stranách, osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
Na zbylém oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme pokrájené žampiony a zalijeme vývarem a pomerančovou šťávou. Vše zvolna si 10 minut vaříme. Potom přidáme med, zázvor, sojovou omáčku a kousky pomeranče. Do omáčky vložíme vepřové medailonky a vše společně asi 2 minuty prohřejeme. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a hned podáváme.
Vhodnou přílohou jsou těstoviny.
Tento recept lze zařadit mezi tzv. nízkotučnou dietu.