Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřové medailonky s houbami a pomeranči
(kni)
recept číslo: 3208
panepome.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g vepřové panenky
3 - 4 pomeranče
2 cibule
300 g žampionů
200 ml zeleninového vývaru
2 lžičky medu
2 lžíce sojové omáčky
100 g zakysané smetany
sůl
zázvor
mletý pepř
 

Postup

Nejdříve si připravíme vývar, očistíme a pokrájíme žampiony a cibuli. Polovinu pomerančů oloupeme, z druhé poloviny vymačkáme šťávu. Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky. Maso opečeme na pánvi na troše oleje po obou stranách, osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.

Na zbylém oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme pokrájené žampiony a zalijeme vývarem a pomerančovou šťávou. Vše zvolna si 10 minut vaříme. Potom přidáme med, zázvor, sojovou omáčku a kousky pomeranče. Do omáčky vložíme vepřové medailonky a vše společně asi 2 minuty prohřejeme. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a hned podáváme.

Vhodnou přílohou jsou těstoviny.
Tento recept lze zařadit mezi tzv. nízkotučnou dietu.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".