Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Bochánek
(Bag)
recept číslo: 3199
bochabag.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

700 g hladké mouky
1 kostka droždí
150-200 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
200 g másla nebo Hery
250 ml mléka
2 vejce
100 g rozinek
50 g mandlí
špetka soli
muškátový oříšek
vejce na potření

 

Postup

Do mísy si prosijeme hladkou mouku, uděláme důlek, rozdrobíme droždí a zalijeme částí vlahého mlékem s trochou cukru. Necháme vzejít kvásek.

Potom postupně přidáme další suroviny (máslo musí být rozpuštěné a rovněž vlahé). Těsto pořádně vymícháme, mělo by být na povrchu hladké a leské. Teprve nakonec přidáme rozinky namočené v rumu a nasekané mandle a opět promícháme vařečkou. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme v teple kynout asi 1 hodinu.

Na vále těsto rozdělíme na polovinu a z každé vypracujeme bochánek. Přemístíme ho na plech vyložený papírem na pečení a necháme další hodinu kynout. Potom bochánky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme mandlovými plátky a pečeme v troubě vyhřáté na 200 st. C asi 45 minut. Teplotu později snížíme asi na 160 st. C.

Poznámka:
Místo rozinek lze použít kandované ovoce.

Názory čtenárů

Na 200 st.peču 15 min.pak snížím na 160 st.
Lenka dne 12.3.2013 18:56:55
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".