Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřové ala kančí
(Kej)
recept číslo: 3198
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

700 g libovější vepřové krkovičky
1 menší cibule
50 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel,celer)
sádlo
nové koření
bobkový list
pepř
tymián
sůl
1 citron
3 lžíce červeného vína
šípková zavařenina
 

Postup

Nejdříve si očistíme a pokrájíme všechnu zeleninu. V kastrolu na lžíci sádla necháme zčervenat drobně nakrájenou cibuli a pokrájenou kořenovou zeleninu. Přidáme jeden bobkový list, špetku tymiánu, 8 pepřů, 3 nová koření a na to vložíme osolené maso. Necháme pod pokličkou dusit. Vysmahlé maso podléváme vývarem nebo vlahou vodou. Ke konci přidáme do šťávy červené víno a 2 lžíce šípkové zavařeniny.
Na pánvi rozpálíme lžíci sádla, přidáme lžíci krupicového cukru a necháme se sádlem za stálého míchání zežloutnout. Pak přidáme dvě lžíce hladké mouky a do tmava upražíme, ale nepřipálíme! Tomu se říká domácí perník, který přidáme k masu a necháme pořádně provařit. Nakonec maso vyjmeme (a uchováme v teple). Omáčku rozmixujeme, přidáme trochu strouhané citrónové kůry a trochu citrónové šťávy. Ochutnáme. Pokud je omáčka příliš kyselá, přidáme trochu cukru, je-li příliš sladká, dokyselíme citrónovou šťávou nebo kapkou octa.

Podáváme s nadýchaným houskovým knedlíkem.

Poznámka: Jde o omáčku, která je ještě chutnější až druhý den. Volně podle Zlaté úsporné kuchařky Anuše Kejřové

Názory čtenárů


foglik dne 18.3.2013 10:11:15
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".