Maso naklepeme a po obou stranách osolíme a vydatně opepříme. Na krajích trochu nařízneme, aby se nám roštěnky při tepelné úpravě nekroutily. Poprášíme je hladkou moukou. Oloupeme si cibuli a pokrájíme ji. V kastrolu na kousku másla ji osmažíme do zlatova. Zvlášť třeba na pánvi si rychle opečeme připravené roštěnky na rozpáleném oleji, aby se maso zatáhlo a zůstalo šťavnaté. Teprve potom je vložíme na do kastrolu, přidáme trochu vývaru, přikryjeme pokličkou a zvolna dusíme. Občas pohneme masem a podlijeme, aby se maso nepřipálilo. Maso se dusí asi hodinu, než je měkké. Ke konci maso vyjmeme a omáčku rozmixujeme. Vhodnou přílohou jsou brambory (šťouchané, opečené) nebo dušená rýže.
Trochu jinou variantou je roštěná na smetaně. Maso upravujeme stejně, jen nakonec přidáme k roštěnkám se šťávou zakysanou smetanu, do které jsme rozmíchali lžičku hladké mouky. Necháme provařit nejméně 10 minut. Můžeme přidat i několik kaparů a trochu citrónové kůry i šťávy. Vhodnou přílohou ke smetanové variantě jsou knedlíky nebo noky.
Poznámka:
Volně podle Zlaté úsporné kuchařky Anuše Kejřové