Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Roštěná
(Kej)
recept číslo: 3196
rostena.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

6 roštěnek
sůl
mletý pepř
olej
máslo
1 cibule
hladká mouka
(vývar)
 

Postup

Maso naklepeme a po obou stranách osolíme a vydatně opepříme. Na krajích trochu nařízneme, aby se nám roštěnky při tepelné úpravě nekroutily. Poprášíme je hladkou moukou. Oloupeme si cibuli a pokrájíme ji. V kastrolu na kousku másla ji osmažíme do zlatova. Zvlášť třeba na pánvi si rychle opečeme připravené roštěnky na rozpáleném oleji, aby se maso zatáhlo a zůstalo šťavnaté. Teprve potom je vložíme na do kastrolu, přidáme trochu vývaru, přikryjeme pokličkou a zvolna dusíme. Občas pohneme masem a podlijeme, aby se maso nepřipálilo. Maso se dusí asi hodinu, než je měkké. Ke konci maso vyjmeme a omáčku rozmixujeme. Vhodnou přílohou jsou brambory (šťouchané, opečené) nebo dušená rýže.

Trochu jinou variantou je roštěná na smetaně. Maso upravujeme stejně, jen nakonec přidáme k roštěnkám se šťávou zakysanou smetanu, do které jsme rozmíchali lžičku hladké mouky. Necháme provařit nejméně 10 minut. Můžeme přidat i několik kaparů a trochu citrónové kůry i šťávy. Vhodnou přílohou ke smetanové variantě jsou knedlíky nebo noky.


Poznámka:
Volně podle Zlaté úsporné kuchařky Anuše Kejřové


Názory čtenárů


foglik dne 10.3.2013 11:25:25
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".