Do kastrolu dáme olej, orestujeme na něm pokrájenou cibuli, přidáme pokrájené krůtí maso, česnek, rajčatový protlak a také orestujeme. Přidáme všechno další koření, podlijeme vývarem z kostky a dusíme do poloměkka. Ke konci přidáme kapary a pokrájené žampiony a ještě společně chvíli dodusíme. Dosolíme podle potřeby. Nezahušťujeme. Jako přílohu podáváme tarhoňu (případně rýži).
Příprava tarhoni:
Na hlubší pánvi rozpálíme olej, přidáme sáček tarhoni a za stálého míchání osmahneme do hněda. Pak zalijeme vodou tak, aby byla asi 2 cm nad tarhoňou a osolíme. Vaříme do měkka.
Tarhoňa se hodně používá na Slovensku a v Maďarsku, ale dá se koupit i v Čechách (například v Lidlu).
Dle wikipedie jde o tzv. těstovinovou rýži - drobné nočky z nudlového těsta. Z hrubé mouky a vajec se vypracuje těsto dost tuhé na to, aby šlo nastrouhat na kousky asi půlcentimetrové. Ty se pak suší na slunci nebo v mírně rozpálené troubě a uchovávají se do zásoby. Tarhoňa se vaří jako příloha, zejména k perkeltu, používá se jako zavářka do polévek nebo se může jíst samotná, opečená na sádle a posypaná paprikou. Dle nejrozšířenějšího receptu se smíchá mouka s vajíčkem a se solí, po pořádném prohnětení se prolamuje přes speciální síto na tarhoňu. Hotová těstovina se usuší na slunci. V této formě se dá skladovat i několik let.