Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Cibulačka pro náročné*
(kal)
recept číslo: 316
cibupol.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kg cibule
1,5 litru drůbežího vývaru
1/2 litru mléka
3 lžíce hladké mouky
300 g tvrdého sýra
toustový chléb
máslo
olej
sůl
pepř
 

Postup

Pozor, recept je na 8 porcí. Je-li Vás méně, pozvěte přátele (nebo množství přepočítejte)!
Ve velkém hrnci na oleji osmažíme dozlatova nakrájenou cibuli. Posolíme, popepříme, přidáme dvě lžíce másla, zaprášíme hladkou moukou, zamícháme a zalijeme asi litrem vývaru. Vaří se 45 minut - až je cibule měkká. V jiném hrnci uvaříme mléko se zbytkem vývaru a zředíme jím hustou polévku. Přidáme se sůl a pepř. Toustový chléb opečeme dozlatova po obou stranách, tvrdý sýr se nastrouháme. Hotovou polévku nalijeme do misek, povrch se zasypeme sýrem, položíme na něj dva opečené tousty a také je zasypeme sýrem. Takto upravené misky s polévkou ještě zapečeme v troubě nebo pod grilem.
Upozornění: Než pozvete návštěvu, vyzkoušejte si nanečisto. Nejde o polévku pro kuchařské začátečníky, je určena spíše pro pokročilé. Ale výsledek určitě stojí za to.

?

Názory čtenárů

no mě to vůbec nchutnalo s prominutim
dne 7.5.2010 20:24:26
Super, super, taky dělám, někdy s kapkou bílého vína. Ne z krabice :-))
Lucie dne 25.4.2010 18:54:11

dne 4.6.2004
Ňamka
dne 27.12.2000
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".