Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Pečená kachna
(Bag)
recept číslo: 3153
kachna31.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kachna
kmín
sůl
1 pivo (10ti stupňové)
4 lžíce medu
1 pomeranč
1 jablko
 

Postup

Omytou kachnu naporcujeme a naskládáme do pekáče. Osolíme, posypeme kmínem a podlijeme pivem. Přidáme na kousky nakrájené jablko bez jádřince. Porce masa polijeme medem a přikryjeme plátky pomeranče i s kůrou (kterou jsme samozřejmě předem pečlivě omyli).

Dáme péct do trouby. Nejdříve kachnu pečeme na 160 až 180 st. C, před koncem zvýšíme teplotu na 220 st. c, aby vznikla pěkná kůrčička. Pekáč nepřikrýváme, v průběhu pečení maso otáčíme, ale snažíme se, aby plátky pomeranče zůstávaly nahoře. Podle potřeby podléváme vodou. Celková doba pečení je 1,5 až 2 hodiny.

Podáváme s bramborovým knedlíkem a červeným zelím.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".