Hovězé maso nakrájíme na kostky a opečeme na pánvi na oleji. Zbylý olej nalijeme do kastrolu, necháme ho rozpálit a přidám polovinu oloupané cibule nakrájené na kostičky. Mícháme, než cibule zezlátne. Kastrol stáhneme za zdroje tepla, cibuli zaprášíme paprikou, přidáme opečené maso a promícháme. Olej z opékání masa si necháme na opečení zeleniny a klobásy.
Kastrol vrátíme zpět na sporák, přidáme rajčatový protlak, hořčici, česnek nakrájený na plátky, sůl, pepř a polovinu chilli papričky. Krátce opečeme, zalijeme vodou, promícháme a dusíme.
Krajíce chleba bez kůrky namočíme na půl minuty do studené vody. Když začne maso měknout, namočíme krajíce chleba bez kůrky na půl minuty do studené vody. Pak je vymačkáme a rozdrobíme do guláše. Pokračujeme v dušení, až je maso měkké.
Papriku a zbylou polovinu chilli papričky nakrájíme na nudličky, klobásu na kolečka. Krátce orestujeme na výpeku z masa a těsně před koncem přidáme do guláše. OLoupanou cibuli a očištěný pórek nakrájíme na kolečka a ozdobíme jím guláš na talíři. Vhodnou přílohou je chléb nebo houskový či bramborový knedlík.