Mrkev, celer a petržel očistíme a nakrájíme na kostičky. Dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme koření, kostku bujónu a vaříme asi 5 minut. Potom přidáme omyté filé a vaříme dalších 10 minut. Pak filé vyjmeme a nakrájem na menší kousky. Ze dvou lžic másla a mouky si připravíme jíšku, kterou vmícháme do polévky. Na zbylém másle zpěníme cibuli a česnek, přidáme oloupaná a na kostičky pokrájená rajčata a dusíme asi 10 minut. Potom dáme rajčatovou směs do polévky a krátce povaříme.
Polévku dochutíme solí a pepřem, nakonec vmícháme nasekanou zelenou petrželku.
Poznámka: Před krájením rajčata oloupeme. Jde to jednoduše tak, že je nařízneme do kříže a ponoříme na chvilku do horké vody. Pak se dají krásně oloupat a pokrájet.