Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Štědrovečerní polévka
(Bag)
recept číslo: 3138
stedrapol.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

2 mrkve
2 petržele
1/2 celeru
1,7 l vody
6 kuliček pepře
2 bobkové listy
sůl
1 kostka zeleninového bujónu
200 g rybího filé
5 lžic másla
1-2 lžíce hladké mouky
1 cibule
2 stroužky česneku
3 rajčata
zelená petrželka
bílý pepř
 

Postup

Mrkev, celer a petržel očistíme a nakrájíme na kostičky. Dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme koření, kostku bujónu a vaříme asi 5 minut. Potom přidáme omyté filé a vaříme dalších 10 minut. Pak filé vyjmeme a nakrájem na menší kousky. Ze dvou lžic másla a mouky si připravíme jíšku, kterou vmícháme do polévky. Na zbylém másle zpěníme cibuli a česnek, přidáme oloupaná a na kostičky pokrájená rajčata a dusíme asi 10 minut. Potom dáme rajčatovou směs do polévky a krátce povaříme.

Polévku dochutíme solí a pepřem, nakonec vmícháme nasekanou zelenou petrželku.

Poznámka: Před krájením rajčata oloupeme. Jde to jednoduše tak, že je nařízneme do kříže a ponoříme na chvilku do horké vody. Pak se dají krásně oloupat a pokrájet.

Názory čtenárů

A kde jste se učil nebo učila vařit? Štědrovečerní ryborajská BUJÓNOVÁ polévka? Hmmm, tak dobrou chuť. Já si UDĚLÁM ČAS A DÁM TU PRÁCI, a uvařím výborné Halászlé a za 3/4 hodinky jí moje rodina tu nejlepší rybí polévku, co jsem kdy vařila a jedla.
paja dne 20.12.2014 15:46:51
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".