Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Marinované kotlety
(Bag)
recept číslo: 3136
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 vepřové kotlety
200 g lučiny
1 lžíce másla
nasekaná petrželka
8 brambor
olej
1 čerstvý ananas
1 feferonka

Marináda:
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce ostrého kečupu
1 lžíce drceného pepře
1 lžíce worcestru
1 lžička sardelové pasty
50 ml koňaku
sůl
olivový olej
 

Postup

Na marinádu promícháme hořčici, kečup, sardelovou pastu, mletý pepř, worcestr, sůl, koňak a olivový olej. Kotlety potřeme marinádou a necháme odležet.

Lučinu rozmícháme s máslem a nasekanou zelenou petrželkou. Brambory opláchneme, osušíme, do poloviny nařízneme kříž a naplníme ochucenou lučinou. Každou zvlášť zabalíme do alobalu potřeného olejem a dáme na plech do trouby rozehřáté na 200 st. C. Pečeme asi 20 minut.

Maso opečeme po obou stranách na oleji a uchováme v teple. Kolečka ananasu opečeme na oleji do zlatova, přidáme pokrájenou feferonku a krátce orestujeme. Kotlety rozdělíme na talíře, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme s opečeným ananasem a plněnou bramborou.

Poznámka:
Jídlo je pracnější i nákladnější, hodí se spíše pro slavnostní příležitosti. Třeba zrovna na vánoce.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".