Linecké těsto:
Do mísy prosijeme mouku a promícháme ji s práškem do pečiva. Přidáme cukr, kakao, pokrájený tuk, vejce a podle potřeby mléko. Rukama zpracujeme těsto a vyválíjem asi na 5 mm silnou placku, kterou přeneseme na plech.
Tvarohová náplň:
Měkký tvaroh utřeme s cukrem,přidáme nastrouhanou citrónovou kůru, žloutky, omyté a okapané rozinky. Vše dobře promícháme a rozetřeme na kakaovou placku připravenou na plechu.
Vaječné těsto:
V míse utřeme žloutky, pomalu přidáváme vlažnou vodu. Přisypeme moučkový cukr, citrónovou kůru a za stálého míchání přidáváme po troškách olej. V mouce rozmícháme prášek do pečiva a střídavě s ušlehaným sněhem z bílků vmícháme do žloutkové směsi. Tímto těstem polijeme tvarohovou náplň, vložíme do trouby vyhřáté na 180 až 200 st. C a pečeme asi 45 až 60 minut.
Upečený koláč pocukrujeme a pokrájíme na kousky.