Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Pečený kapr s česnekem
(cas)
recept číslo: 3105
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 středně velký kapr bez hlavy
1 kg ve slupce uvařených brambor
500 ml smetany na vaření
150 g másla
2 paličky česneku
mletý bílý pepř
sůl
zelená petrželka na ozdobení
 

Postup

Očištěného kapra rozkrojíme na poloviny, ty opláchneme a osušíme. Z každé poloviny nakrájíme silnější proužky, které ještě podélně na straně s kůží nařízneme ostrým nožem. Do těchto zářezů vsuneme na plátky nakrájené oloupané stroužky česneku. Maso osolíme a opepříme.

Uvařené a vychladlé brambory nakrájíme na plátky silné asi 1 cm, které naskládáme na dno pekáče nebo zapékací misky (dno samozřejmě nejdříve vytřeme máslem). Brambory lehce osolíme a opepříme a rozdělíme na ně zbývající plátky česneku.

Na brambory naskládáme připravené kousky kapra, na každý položíme tenký plátek másla. Vše zalijeme smetanou, vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C a upečeme do zlatova. Před podáváním ozdobíme zelenou petrželkou.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".