Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Smažená játra
(cas)
recept číslo: 3104
jatrasma.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

800 g vepřových jater
300 g strouhanky
1 vejce
1 lžíce bílého jogurtu
1 lžíce hladké mouky
mletý pepř
sůl

olej na smažení
broskvový a brusinkový kompot
 

Postup

Játra opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky široké asi 2 cm. Ty opepříme a poprášíme hladkou moukou. V misce rozšleháme vejce s jogurtem a špetkou soli, v této směsi játra obalíme a nakonec je obalíme ve strouhance.
Obalená játra smažíme na oleji, buď na pánvi nebo ve fritovacím hrnci. Smažíme je pomaleji, z každé strany asi 6 minut.

Usmažená játra vyjmeme a položíme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Na talíři doplníme každou porci jater půlkou kompotované broskve, do důlku po pecce dáme kopeček brusinkového kompotu.

Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".