Kuřecí paličky omyjeme, osušíme, osolíme, potřeme červenou kari pastou a necháme odležet v chladnu. Brambory a mrkev si oloupeme a nakrájíme na kousky.
V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme kuřecí paličky a zvolna je po všech stranách opečeme. Přendáme je do mísy a udržujeme v teple.
Ve zbylém výpeku v kastrolu opečeme nakrájenou mrkev a brambory. Zaprášíme kari kořením, promícháme, přidáme tlučený hřebíček a tlučený koriandr, šťávu vymačkanou z nastrouhaného zázvoru a dáme zpět opečené paličky.
Zalijeme kokosovým mlékem a vodou tak, aby vše bylo lehce potopené. Snížíme teplotu a zvolna dusíme do měkka.
Nakonec podle chuti přisolíme a přimícháme lístky čerstvého koriandru.
Poznámka: Uvádím drcený hřebíček a koriandr, protože toto koření můžu drtit v hmoždíři.