Asi ve 100 ml připraveného piva rozmícháme rozdrobené droždí, cukr a dvě lžíce mouky. Kvásek necháme v teplé místnosti vzejít. Rozdrtíme si škvarky (můžeme je i na hrubo rozemlet), měly by z nich být drobné kousky, aby byly v pečivu cítit.Rozpustíme si také sádlo a necháme ho zchladnout.
Mouku nasypeme do mísy, přidáme sůl, kvásek, zbylé pivo, žloutek, rozpuštěné sádlo a škvarky. Vypracujeme hladké tužší těsto, mísu s těstem přikryjeme utěrkou a necháme těsto kynout dokud nezdvojnásobí svůj objem.
Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny a každou rozválíme na pomoučeném vále na obdélník silný asi 3 mm. Obdélník nařežeme na trojúhelníky široké na spodní straně 12 cm a vysoké asi 16 cm. Trojúhelníků by mělo být celkem 8. Každý trojúhelník stočíme od spodní hrany směrem ke špičce a jemně prohněteme, aby se rohlík nerobaloval. Rohlíky přeneseme na plech vyložený papírem na pečení a zakroutíme je. Potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem. Vložíme do trouby vyhřáté na 190 st. C a upečeme do zlatova.