Připravíme si 4 plátky alobalu takové velikosti, abychom do každého mohli zabalit jednu červenou řepu. Vybereme si mladé červené řepy, každou postavíme na jeden alobal. Přidáme trochu soli, pár kuliček černého pepře, nové koření a jeden bobkový list. Každou řepu s kořením zabalíme, vložíme vše do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme asi 40 minut. Po vyjmutí z trouby necháme alespoň trochu vychladnout, pak opatrně rozbalujeme.
Na manipulaci s upečenou řepou si vezmeme rukavice, řepa bohužel barví. Řepu zbavíme slupky a nakrájíme na velké kostky.
V tomto okamžiku bychom měli mít již uvařené noky. Můžeme použít třeba kupované gnocchi, najdete na ně také recept v této kuchařce.
Kostky řepy hodíme na pánev s rozpuštěným máslem, přidáme uvařené noky, trochu prohřejeme a lehce promícháme. Na talíři každou porci posypeme kozím sýrem.
Poznámka:
Hodně neobvyklé. Recept jsem dostala, až vyzkouším, bude tu i fotografie.