Mléko nalijeme do kastrolu, přidáme celý badyán a necháme krátce projít varem. Odstavíme ze zdroje tepla a necháme vychladnout.
Meruňkový kompot vyklopíme do cedníku a necháme okapat.
Do mísy prosijeme mouku a smícháme s práškem do pečiva, vanilkovým a krupicovým cukrem. Z vychladlého mléka vyjmeme hvězdičky badyánu a mléko nalijeme do sypké směsi. Přidáme vejce a olej a vařečkou důkladně promícháme. Kulatou formu na koláč vytřeme tukem a vysypeme moukou a potom do ní nalijeme těsto. Urovnáme stěrkou a na povrch naskládáme okapané meruňky řeznou plochou dolů. Suroviny na posypání rukama promneme a nadrobíme na povrch koláče.
Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi při 180 st. C do zlatova.