Postup
Jednou porcí kapra se zde rozumí "podkova" asi 2 cm široká, proto na jednu osobu připají dvě porce. Při přípravě kapra samozřejmě postupujeme klasicky (viz předpis na smaženého kapra). V tomto případě však kůži z kapra nestahujeme a kapra před porcováním nedělíme na polovinu, ale nařežeme asi 2 cm široké "podkovy". Každou porci posolíme, pokapeme citronovou šťávou, potřeme olejem a necháme chvíli v chladnu proležet. Zatím si oloupeme a nastrouháme křen, a připravíme zeleninu na oblohu . Rozpálíme si gril a porce kapra grilujeme pomalu po obou stranách. Na talíř si připravíme list hlávkového salátu nebo čínského zelí, na něj položíme porci grilovaného kapra, obložíme nakrájenými rajčaty a hojně posypeme nakrouhaným křenem. Chcete-li mít kapra s přílohou, vhodné jsou vařené brambory posypané nasekanou pažitkou.
?