Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Valašská kyselica
(Bag)
recept číslo: 3086
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g kysaného zelí
4 větší brambory
50 g sušených hub
1 bujonová zeleninová kostka
1 zakysaná smetana
2 lžíce hladké mouky
kmín
sůl
mletý pepř
šlehačka na zdobení
 

Postup

Sušené houby nejdřív namočíme do vody alespoň na hodinu.

Kysané zelí pokrájíme, pokud je nakrájené na hrubo. Přidáme k němu rozdrobenou bujónovou kostku, kmín, sůl, mletý pepř a namočené houby (bez vody). Vše zalijeme vodou a vaříme, až je zelí měkké. Mouku vmícháme do zakysané smetany, přidáme k polévce a povaříme, až polévka zhoustne.

Mezitím si zvlášť uvaříme v osolené vodě s kmínem brambory nakrájené na kostičky. Slijeme z nich část vody a zbytek přidáme do zelného základu. Vše promícháme.

Na talíři ozdobíme kopečkem šlehačky (může být i ve spreji).

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".