Zmražený špenát si vyjmeme z mrazáku hodinku před přípravou a necháme ho povolit. Na hlubší pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nakrájené, osolené a opepřené kuřecí maso. Poté přidáme prolisovaný česnek, špenát, tavený sýr a zalijeme smetanou. Chvilku povaříme. Pokud je omáčka řídká, můžeme ji zlehka zaprášit moukou a pak samozřejme ještě povaříme alespoň 10 minut.
Nakonec přidáme uvařené gnocchi, promícháme a můžeme podávat.
Poznámka:
Smetanu lze použít tu na vaření (je méně tučná) nebo i tu na šlehání. Místo zmraženého špenátu lze samozřejmě použít čerstvý, pokud jej máme k dispozici. Gnocchi jsou vlasně noky, malé knedlíčky z brambor, mouky a dalších surovin. Lze je koupit hotové (zmražené), ale samozřejmě si je můžete udělat i doma.