Všechnu zeleninu očistíme, z části kořenové zeleniny uděláme klínky na prošpikování masa, zbytek pokrájíme. Hovězí maso prošpikujeme klínky špeku a zeleniny. Na sádle orestujeme pokrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, osolíme. Maso opečeme ze všech stran. Přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Zakápneme citrónovu šťávou, přidáme všechno koření a podlijeme vodou. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a necháme tam dvě hodiny.
Po vyjmutí z trouby dáme maso trochu zchladnout a potom pokrájíme na plátky. Vyjmeme také všechno koření a zeleninu rozmixujeme. Zalijeme smetanou a povaříme. Nakonec přimícháme vyšlehanou smetanu ke šlehání a vypneme. Omáčkou na talíři částečně přelijeme maso, ozdobíme kompotovanými brusinkami. Jako přílohu použijeme houskový knedlík.