Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Slovenská živáňská
(Bag)
recept číslo: 3061
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

200 g hovězí svíčkové
200 g kuřecích prsou
200 g vepřové kýty
150 g anglické slaniny
2 cibule
špetka sečuánského pepře
1 lžička soli
2 lžíce oleje
100 ml ginu
1 lžíce hladké mouky
1 lžička sojové omáčky
 

Postup

Maso očistíme, opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Nakrájíme ho na větší kousky. Slaninu nakrájíme na silnější plátky a ty potom na větší dílky. Cibuli oloupeme, pokrájíme na čtvrtky a rozebereme na plátky. Jednotlivé kousky masa, slaniny a cibule střídavě napichujeme na špejle nebo na kovové jehly.

Připravené špízy osolíme a opepříme, na pánvi rozpálíme olej a špízy pozvolna opékáme 15 až 20 minut. Těsně před koncem vlijeme do pánve gin, necháme chvíli prohřát a pak zapálíme. Oflambované jehly vyjmeme a dáme stranou, výpek v pánvi zaprášíme moukou a přilijeme malé množství vody. Za stálého míchání necháme povařit. Na závěr dochutíme sojovou omáčkou a přecedíme.

Špízy přelité šťávou podáváme s rýží a cherry rajčátky.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".