Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Rajská omáčka od Lenky
(Bag)
recept číslo: 3057
rajskabag.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

200 g rajčatového protlaku
100 g kořenové zeleniny
3 lžíce másla
1 cibule
2-3 lžíce hladké mouky
asi 1 litr vývaru popřípadě s kostky
mletá skořice
několik kuliček pepře
nové koření
bobkový list
ocet
cukr
sůl
 

Postup

Na másle osmahneme pokrájenou zeleninu a cibuli do růžova. Zasypeme moukou, promícháme a necháme také zasmanout. Zalijeme vlažným vývarem, dobře promícháme a vaříme asi 15 minut. Ochutíme solí, skořicí, celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, cukrem a octem a nakonec vmícháme rajčatový protlak.
Po dalších 15 minutách varu omáčku přecedíme.
V horké omáčce necháme prohřát plátky vařeného hovězího masa a podáváme s houskovým knedlíkem.

Poznámka:
Recet na houskový knedlík viz Houskový knedlík od Lenky.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".