Maso opláchneme, osušíme, po všech stranách osolíme a opepříme. V kastrolu na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme lžíci drceného kmínu, prolisovaný česnek a promícháme. Vložíme maso a po obou stranách opečeme. Zalijeme polovinou připraveného piva, přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby. Podle potřeby podléváme zbytkem piva a případně maso otočíme.
Když je maso poloměkké, přidáme k němu na hranolky nakrájenou mrkev a celer a nasypeme nastrouhanou chlebovou kůrku. Pod pokličkou necháme v troubě, až je maso měkké. Pak pokličku sejmeme, maso potřeme pivem a necháme v troubě chvíli zčervenat. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. Šťávu dochutíme solí, pepřem a špetkou zázvoru.
Podáváme s bramborovým knedlíkem, bramborovými špalíčky či s chlupatými knedlíky. (Zbytek piva samozřejmě dopijeme).