Do mísy prosijeme hladkou mouku, uděláme do ní důlek a do něj nadrobíme droždí. Posypeme trochu cukrem a zalijeme vlahým mlékem. Počkáme, až vzejde kvásek. Potom přidáme celá vejce, olej, sůl a vypracujeme těsto. Necháme ho asi jednu hodinu kynout.
Uvařené brambory oloupeme, nastrouháme na jemno a necháme vychladnout. Vykynuté těsto rozválíme, na těsto rozložíme nastrouhané brambory a na ně nastrouháme máslo. Těsto přeložíme a necháme asi 20 minut kynout. Překládání opakujeme třikrát. Potom těsto rozválíme na obdélník o tloušťce asi 7 mm a skleničkou z něj vykrajujeme pagáče. Dáme je na plech vyložený papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vejcem a sypeme sezamem, kmínem nebo lněným semínkem. Pečeme do zlatova v troubě vyhřáté na 200 st. C.
Poznámka:
Dají se i zamrazit. Potom stačí dát do mikrovlnky nebo do trouby a jsou jako čerstvé.