Na přípravu těsta potřebujeme uvařené a zchladlé brambory, proto si je připravíme předem. Těsně před přípravou těsta brambory jemně nastrouháme. Předem si také očistíme a opláchneme ovoce a necháme okapat.
Příprava krému:
Nejdříve vyšleháme vejce a žloutky do pěny. Přilijeme polovinu mléka a misku postavíme do kastrůlku s vařící vodou. Stále promícháváme, dokud krém nezhoustne. Přelijeme do kastrůlku a přidáme druhou polovinu mléka, ve které jsme rozmíchali pudinkový prášek a dvě lžíce cukru. Za stálého míchání vaříme, až vznikne hustý krém. Odstavíme ze zdroje tepla.
Těsto připravíme tak, že všechny suroviny smícháme a prohněteme, až vznikne hladké těsto. Na pomoučeném válu ho vyválíme na hladký plát ve tvaru kulaté koláčové formy. Vyložíme jím formu, kterou jsme předem vytřeli tukem, okraje těsta zvedneme do výšky. Na těsto nalijeme žloutkový krém a hustě ho posypeme ovocem. Všechny přísady na drobenku promneme prsty a koláč drobenkou posypeme. Vložíme do trouby předehřáté na 180 st. C a pečeme 35 až 40 minut.
Po vyjmutí z trouby necháme koláč nejprve vychladnout a teprve pak jej krájíme.