Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Bramborový koláč se žloutkovým krémem
(cas)
recept číslo: 3039
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Těsto:
200 g polohrubé mouky
100 g vařených nastrouhaných brambor
100 g nastrouhaného másla
50 g cukru
1 žloutek
1/2 sáčku prášku do pečiva
špetka soli

Krém:
400 ml mléka
1 vejce
2 žloutky
1 sáček vanilkového pudinku
2 lžíce cukr

Drobenka:
50 g másla
50 g cukru
50 g hrubé mouky

Drobné nebo pokrájené ovoce
 

Postup

Na přípravu těsta potřebujeme uvařené a zchladlé brambory, proto si je připravíme předem. Těsně před přípravou těsta brambory jemně nastrouháme. Předem si také očistíme a opláchneme ovoce a necháme okapat.

Příprava krému:
Nejdříve vyšleháme vejce a žloutky do pěny. Přilijeme polovinu mléka a misku postavíme do kastrůlku s vařící vodou. Stále promícháváme, dokud krém nezhoustne. Přelijeme do kastrůlku a přidáme druhou polovinu mléka, ve které jsme rozmíchali pudinkový prášek a dvě lžíce cukru. Za stálého míchání vaříme, až vznikne hustý krém. Odstavíme ze zdroje tepla.

Těsto připravíme tak, že všechny suroviny smícháme a prohněteme, až vznikne hladké těsto. Na pomoučeném válu ho vyválíme na hladký plát ve tvaru kulaté koláčové formy. Vyložíme jím formu, kterou jsme předem vytřeli tukem, okraje těsta zvedneme do výšky. Na těsto nalijeme žloutkový krém a hustě ho posypeme ovocem. Všechny přísady na drobenku promneme prsty a koláč drobenkou posypeme. Vložíme do trouby předehřáté na 180 st. C a pečeme 35 až 40 minut.

Po vyjmutí z trouby necháme koláč nejprve vychladnout a teprve pak jej krájíme.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".