Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Uzená krkovice se švestkovou omáčkou
(Bag)
recept číslo: 3021
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

uzena krkovice
olej
4 lžíce hladké mouky
7 lžic švestkových povidel
několik vypeckovaných švestek naložených v rumu
5 kostek cukru
1 lžička mleté skořice
citronová kůra asi 3 krat2 cm
 

Postup

Uzenou krkovičku omyjeme a povaříme.
Do kastrolu nalijeme olej, přisypeme hladkou moukou a umícháme světlou jíšku. Poté ji zalijeme asi 1 litrem studené vody, pečlivě umícháme, aby nevynikly hrudky, přidáme vypeckované švestky v rumu, kostky cukru, špetku soli a mleto skořici a stále mícháme. Až svestková omáčka ztmavne a zhoustne, přidáme citrónovou kůru a několik minut v omáčce povaříme. Pak ji vyjmeme.
Uvařené maso nakrájíme na plátky a servírujem na talíři přelité omáčkou společně s bramborovým knedlíkem. Zdobíme čerstvou petrželkou.
Švestkovu omáčku můžeme podávat také v podobě dipu ke grilovanému masu, skvěle se hodí k bramborovým šiškám a lze ji použít také ke kaprovi načerno.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".