Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Medová roláda s jahodami
(cas)
recept číslo: 3007
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 žloutky
4 bílky
1 celé vejce
100 g moučkového cukru
100 g tekutého medu
160 g hladké mouky
1 lžička jedlé sody

Náplň:
300 g čerstvých jahod
250 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový pudink bez vaření
1 ztužovač šlehačky
 

Postup

Čtyři žloutky plus jedno celé vejce vyšleháme s cukrem a medem do husté pěny. Ze čtyř bílků ušleháme tuhý sníh. Mouku smícháme se sodou a střídavě se sněhem ji lehce vmícháme do žloutkové pěny. Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení a pečlivě uhladíme, aby bylo po celém plechu stejné vysoké. Pečeme v troubě vyhřáté asi na 180 st. C, pozor, díky medu bude těsto tmavší než běžný piškot. Ještě horký plát upečeného těsta stočíme i s papírem do tvaru rolády a necháme zchladnout.
Většinu jahod nakrájíme na menší kousky (část necháme stranou na ozdobení rolády). Jahody dáme do větší misky, kterou můžeme pevně uzavřít víčkem. Přidáme smetanu, pudink i ztužovat, misku zavřeme a třeseme s ní tak dlouho, až vznikne kompatkní pevná hmota.
Roládu opatrně rozvineme (současně odstraňujeme papír)) a potřeme ji krémem. Zbylé jahody nakrájíme na větší kousky a posypeme na povrch krému. Roládu znovu zabalíme a dáme alespoň na dvě hodiny vychladit do ledničky.
Před podáváním ji můžeme lehce pocukrovat, krájíme ji na plátky. Jahody v krému vytvářejí krásnou barevnou mozaiku.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".