Čtyři žloutky plus jedno celé vejce vyšleháme s cukrem a medem do husté pěny. Ze čtyř bílků ušleháme tuhý sníh. Mouku smícháme se sodou a střídavě se sněhem ji lehce vmícháme do žloutkové pěny. Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení a pečlivě uhladíme, aby bylo po celém plechu stejné vysoké. Pečeme v troubě vyhřáté asi na 180 st. C, pozor, díky medu bude těsto tmavší než běžný piškot. Ještě horký plát upečeného těsta stočíme i s papírem do tvaru rolády a necháme zchladnout.
Většinu jahod nakrájíme na menší kousky (část necháme stranou na ozdobení rolády). Jahody dáme do větší misky, kterou můžeme pevně uzavřít víčkem. Přidáme smetanu, pudink i ztužovat, misku zavřeme a třeseme s ní tak dlouho, až vznikne kompatkní pevná hmota.
Roládu opatrně rozvineme (současně odstraňujeme papír)) a potřeme ji krémem. Zbylé jahody nakrájíme na větší kousky a posypeme na povrch krému. Roládu znovu zabalíme a dáme alespoň na dvě hodiny vychladit do ledničky.
Před podáváním ji můžeme lehce pocukrovat, krájíme ji na plátky. Jahody v krému vytvářejí krásnou barevnou mozaiku.