Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Špíz s jablky
(Bag)
recept číslo: 3000
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

600 g kurecích prsou
50 ml oleje
1 lžička soli
půl lžičky drceného pepře
půl lžičky kari koření
2 papriky
1 velká cibule
2 jablka
150 g anglické slaniny
500 g rýže
špetka šafránu
svazek mladé cibulky
 

Postup

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Polovinu oleje smícháme se solí, kari a drceným pepřem. Do takto připravené marinády vložíme kousky masa a necháme v chladu odležet alespoň jednu hodinu.
Mezitím nakrájíme papriku na větší kousky, cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na měsíčky, anglickou slaninu na plátky. Potom kousky masa, jablek, papriky, cibule a slaniny střídavě napichujeme na jehli nebo špejli. Na pánvi rozpálíme zbytek oleje a špízy na něm opečeme. Pánev můžeme přikrýt pokličkou.
Hotové špízy podáváme se šafránovou rýží. Přebranou rýži propláchneme, zalijeme vodou, přidáme olej, šafrán a sůl a promícháme. Zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme do měkka.Pokrm ozdobíme nakrájenou mladou cibulkou.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".