Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Polovinu oleje smícháme se solí, kari a drceným pepřem. Do takto připravené marinády vložíme kousky masa a necháme v chladu odležet alespoň jednu hodinu.
Mezitím nakrájíme papriku na větší kousky, cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na měsíčky, anglickou slaninu na plátky. Potom kousky masa, jablek, papriky, cibule a slaniny střídavě napichujeme na jehli nebo špejli. Na pánvi rozpálíme zbytek oleje a špízy na něm opečeme. Pánev můžeme přikrýt pokličkou.
Hotové špízy podáváme se šafránovou rýží. Přebranou rýži propláchneme, zalijeme vodou, přidáme olej, šafrán a sůl a promícháme. Zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme do měkka.Pokrm ozdobíme nakrájenou mladou cibulkou.