Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Francouzský guláš
(Kej)
recept číslo: 2985
gufran.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

750 g hovězí kližky
40 g másla nebo 60 g sádla
1 větší cibule
1 lžička sladké papriky
lžička soli
špetka tlučeného kmínu
vývar z kostí na podlití
30 g hladké mouky
1 kelímek kysané smetany
1 lžíce kaparů
2 lžíce červeného vína
citrónová kůra
 

Postup

Maso nakrájíme na větší kostky. Do kastrolu dáme máslo nebo sádlo, přidáme na proužky nakrájenou cibuli a osmažíme do růžova. Pak přidáme rovnou lžičku papriky, necháme na okamžik zasmažit a přidáme lehce osolené a opepřené maso. Ihned přidáme asi 4 lžíce vývaru, aby se cibule nepřipálila a paprika nezhořkla. Promícháme. Když tekutina vysmahne, zaprášíme lžící hladké mouky a necháme zasmažit. Stále mícháme a dáváme pozor, aby se to nepřipálilo. Pak teprve zalijeme vývarem a dusíme celkem asi hodinu a půl, až je maso měkké.

Ke konci přidáme zakysanou smetanu, do které jsme rozmíchali posekané kapary, 2 lžíce nesladkého červeného vína, půl lžičky nastrouhané citrónové kůry a lžičku hladké mouky. Za stálého míchání necháme guláš přejít několikrát varem, aby se mouka provařila. Asi po 10 minutách odstavíme.

Podáváme ho s rýží nebo s knedlíkem.

Poznámka: volně podle knížky Zlatá úsporná kuchařka Anuše Kejřové

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".