Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, pak lehce vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec zamícháme olej. Hmotu naplníme do vymazané dortové formy a pečeme v troubě předehřáté na 160 st.C asi 30 minut. Po vyjmutí z trouby necháme zchladnout, korpus vyklopíme a dortovou formu umyjeme, protože ji budeme dále používat.
Tvarohovou náplň si připravíme smícháním tvarohu s polovinou moučkového cukru a s vanilkovými cukry, citrónovou šťávou a nastrouhanou citrónovou kůrou. Máslo vyšleháme se zbylým moučkovým cukrem, část si odložíme stranou na potření stran dortu. Zbytek promícháme s tvarohovou hmotou. Tu pak navršíme na korpus, který jsme vložili zpět do formy a potřený korpus necháme v lednici asi dvě hodiny ztuhnout.
Potom na povrch narovnáme jahody a přelijeme uvařeným želé podle návodu na obalu. Znovu dáme do lednice ztuhnout. Pak sundáme formu, strany potřeme zbylým máslovým krémem a obalíme mandlovými lupínky nebo nasekanými ořechy.
Poznámka:
Vypadá to složitě, ale stojí to za to.
ahoj