Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Koprová omáčka
(Bag)
recept číslo: 2943
koprova.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

100 g másla
4 lžíce hladké mouky
1/2 l teplé vody
600 ml mléka
1 lžička soli
3 lžíce cukru
400 ml smetany
posekaný kopr
1 lžíce octa
 

Postup

Do rozpuštěného másla nasypeme hladkou mouku a orestujeme. Přilijeme teplou vodu a pak mléko. Přidáme lžičku soli, promícháme a asi 10 minut povaříme. Pak přidáme cukr, smetanu, posekaný kopr a lžíci octa a dáme ze zdroje tepla.
Pokud by byla omáčka řidší, zahustíme ještě moukou a znovu povaříme.
Podáváme s houskovým knedlíkem a vařeným vejcem. Jako přílohu někdo používá i brambory.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".