Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Čočková polévka (ze Slovenska)
(Bag)
recept číslo: 2929
cockoslo.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

250 g čočky
mléko
sůl
1 stroužek česneku
1 lžíce polohrubé mouky
bobkový list
ocet
 

Postup

Ve vodě si přes noc namočíme čočku. Dáme ji vařit, přidáme česnek, bobkový list a uvaříme čočku do měkka. Potom přilijeme litr (i více) mléka, osolíme a přivedeme do varu. V trošce vody rozmícháme l lžíci polohrubé mouky, vlijeme do polévky a krátce povaříme. Přidává se do ní také ocet, ale až přímo do talíře s polévkou. Každý si polévku okyselí podle své chuti. K této polévce se jí langoše, nejlepší jsou s česnekem.

Poznámka autorky:
Když jsem tuto polévku jedla poprvé, tak mi moc nechutnala. Nyní se však po ní může utlouct celá rodina.

Názory čtenárů

poznamka když je čočka měkka vodu neslívejte ba naopak ještě mužete trochu přidat a dolít již zminovaným mlékem,česnek a bobkovy list se muže vyndat.ocet opravdu až na taliři při vařeni by se polevka srazila.
Lenka dne 14.4.2012 07:31:32
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".