Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Sváteční uzené maso
(Bag)
recept číslo: 2917
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g vařeného uzeného bůčku
4 vejce
4 lžíce octa
4 lžíce strouhaného křenu
sůl
mletý pepř
1 hlávka salátu
50 g rukoly
 

Postup

Vejce uvaříme natvrdo, prudce zchalíme studenou vodou. Vařený bůček nakrájíme na kostky, dáme do mísy, pokapeme octem. Přidáme sůl, mletý pepř a nastrouhaný křen. Promícháme a necháme asi 2 hodiny odležet.
Talíře vyložíme omytými a okapanými listy hlávkového salátu. Na ně rozdělíme bůček s křenem, přidáme nakrájená vejce a každou porci ozdobíme rukolou. Pokapeme zbytkem marinády.
Kdo má rád křen, může ještě posypat strouhaným křenem povrch. Místo hlávkového salátu lze použít také ledový salát, místo uzeného bůčku může být uzená krkovice.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".