Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Paštika z kuřecích jater
(Hul)
recept číslo: 2893
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kg kuřecích jater
250 ml smetanz ke šlehání
250 g másla
1 cibule
3 stroužky česneku
tymián
sůl
mletý pepř
olivový olej
(paštikové koření)
 

Postup

Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli a drcený (prolisovaný) česnek, přidáme očištěná a nakrájená kuřecí játra, tymián (lepší je čerstvý) a polovinu smetany ke šlehání. Zvolna dusím, dokud játra nejsou hotová a neodpaří se všechna tekutina. Nakonec ochutíme solí, mletým pepřem a necháme vychladnout.

Poté rozmixujeme se změklým máslem a zbylou šlehačkou na jemnou kaši. Tu nalijeme do formy na srnčí hřbet, kterou jsme vyložili buď alobalem nebo potravinářskou fólií. Povrch můžeme posypat mandlovými lupínky. Necháme na chladném místě ztuhnout nejlépe do druhého dne.
Krájíme na plátky, podáváme s čerstvým pečivem a brusinkovým kompotem.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".